Nyhetsbrev 4: Augusti 2023

Image
Nyhetsbrev 4

Tredje året av EU 1.5° Lifestyles-projektet har nu inletts, och vi har massor av nyheter att dela med oss av! Vi hoppas ni får glädje av att läsa om vårt arbete, låt oss veta om ni har någon feedback, och kom och möt oss på någon av konferenserna vi kommer åka på den närmaste tiden!

En smygtitt på innehållet:

  • Vilken påverkan har livsstilsförändringar på ekonomiska system och välfärden? – För att utforska och förstå den potentiella påverkan har delphi-processer hållits i flera europeiska länder. 
  • Rekyleffekter och risker med 1,5°-livsstilar – Vi har intervjuat pionjärer som gjort val i linje med hållbara livsstilar om vad som underlättat deras beslut och vad som varit utmanande. 
  • Kommande 'Thinking Labs' för medborgare och experter, även på EU-nivå – Forskningsteamet bakom EU 1.5° Lifestyles-projektet förbereder för tillfället nästa runda av workshops med medborgare såväl som med experter i de fem partnerländerna. Dessutom kommer det arrangeras ett 'Thinking Lab' i Bryssel med politiker och sakkunniga på EU-nivå. 
  • Ny artikel utforskar (djupgående) strukturella faktorer för att nå en 1,5°-värld

Klicka nedan för mer spännande och inspirerande läsning!